Kooklessen

Kooklessen op inschrijving

Wil jij jou culinaire kennis verbreden of vind je het gewoon leuk om op niveau te koken dan bestaat er de mogelijkheid om je in te schrijven op een van onze kooklessen

Hoe werkt het

We gaan op dinsdag 21 januari 2025 voor de 6e keer starten met 'beginners' kooklessen. Het lesprogramma bevat 7 lessen. De lesavonden zijn van 18.30 tot 21.30 uur op de dinsdag avond!

Het lesprogramma

Les 1:

Snijtechnieken (leren snijden in een vlotte vloeiende beweging) en dressings

Hiervoor gaan we een Waldorf salade en een Huzaren salade maken en leren zo brunoise, julienne en chinoise snijden en leren emulgeren.


Les 2:

Soepen en Sauzen

We gaan een bouillon, een gebonden soep en een basis-saus maken en leren pinceren, deglaceren, passeren en clariferen.


Les 3:

Groenten en Aardappel garnituren

We gaan een aantal basis bereidingen maken en een aantal meer bewerkte garnituren en leren blancheren, smoren,         farceren en gratineren.


Les 4/5:

Vlees en Vis bereidingen

We gaan leren braden, smoren, stoven en marineren en leren welk stukje vlees of vis we waarvoor kunnen gebruiken.


Les 6:

Zoete bereidingen

We gaan bavarois, mousse en ijs maken en leren ook vruchten compote en dessert sausen maken.


Les 7:

Afsluitend diner

Gezamenlijk gaan we met heel de groep een 4 gangen diner bereiden waarbij we het geleerde in de praktijk gaan            brengen. We serveren deze avond ook een heerlijk glas wijn bij elk gerecht.


Lesdag:

de lessen starten om 18.30 uur waarna een theoretisch en praktijk gedeelte volgt, we sluiten de avond rond 21.30 uur af.

Wat zit er in het lespakket?

  • Lesmap met de theorie
  • Gebruik van alle materialen en keuken schort
  • Vakkundige begeleiding
  • Alle gemaakte producten gaan mee naar huis
  • Koffie/Thee/Water gedurende de avond


Kosten

De kosten bedragen €595 welke voor 13 januari betaald dient te worden middels een betaal verzoek.

Data

21 januari - 4 februari - 18 februari - 25 februari - 11 maart - 25 maart - 8 april

Neem contact met ons op

Share by: