Les 1:
Snijtechnieken (leren snijden in een vlotte vloeiende beweging) en dressings
Hiervoor gaan we een Waldorf salade en een Huzaren salade maken en leren zo brunoise, julienne en chinoise snijden en leren emulgeren.
Les 2:
Soepen en Sauzen
We gaan een bouillon, een gebonden soep en een basis-saus maken en leren pinceren, deglaceren, passeren en clariferen.
Les 3:
Groenten en Aardappel garnituren
We gaan een aantal basis bereidingen maken en een aantal meer bewerkte garnituren en leren blancheren, smoren, farceren en gratineren.
Les 4/5:
Vlees en Vis bereidingen
We gaan leren braden, smoren, stoven en marineren en leren welk stukje vlees of vis we waarvoor kunnen gebruiken.
Les 6:
Zoete bereidingen
We gaan bavarois, mousse en ijs maken en leren ook vruchten compote en dessert sausen maken.
Les 7:
Afsluitend diner
Gezamenlijk gaan we met heel de groep een 4 gangen diner bereiden waarbij we het geleerde in de praktijk gaan brengen. We serveren deze avond ook een heerlijk glas wijn bij elk gerecht.
Lesdag:
de lessen starten om 18.30 uur waarna een theoretisch en praktijk gedeelte volgt, we sluiten de avond rond 21.30 uur af.
De kosten bedragen €595 welke voor 13 januari betaald dient te worden middels een betaal verzoek.
21 januari - 4 februari - 18 februari - 25 februari - 11 maart - 25 maart - 8 april