Ontdek de chef-kok in jezelf, doe mee aan een van onze unieke culinaire kooklessen

Je gasten verrassen met een heerlijk diner of de dagelijkse maaltijd een originele culinaire twist geven? Als je van koken houdt zijn dat dingen die je zeker bezig zullen houden. Je zoekt naar nieuwe recepten, maar er ontbreekt toch vaak iets en je mist de kennis, vaardigheden of misschien ook wel gewoon het lef om eens lekker te gaan experimenteren met de ingrediënten die je nog in je keuken en koelkast hebt liggen. Herken jij jezelf hierin, dan willen wij je graag uitnodigen om deel te nemen aan onze culinaire kooklessen. Deze zijn voor zowel beginners als gevorderden geschikt. In een bij culinair Waalwijk zeer bekend nostalgisch pand aan de Winterdijk laten Roger van de Loo en Rob Kerkhof van Kookstudio Ik Kook Jij Ook je kennismaken met hun culinaire kunsten en de welbekende Brabantse gastvrijheid. Naast praktijklessen onder vakkundige begeleiding van Roger krijg je ook een lesmap met de nodige theorie die je altijd als naslagwerk kunt bewaren. De gerechten die je gedurende de lesavond maakt mag je mee naar huis nemen, om het thuisfront te imponeren met je kookkunsten. Ontdek of jij het in je hebt om je familie of vrienden met kerst een uitgelezen lunch of chef-kok waardig diner voor te zetten en schrijf je in via deze website. Daar vind je ook de data, aanvangstijden, prijs en het volledige lesprogramma, waarvan je onderstaand alvast wat meer kunt lezen.

Bel: 06 40 00 00 92

In de kookcursus van Kookstudio Ik Kook Jij Ook komen alle mogelijke technieken aan bod

Onze culinaire kooklessen bestaan uit zeven lessen, waarin wij je alle kneepjes van het vak bijbrengen. We beginnen op dag 1 met de snijtechnieken, brunoise, julienne en chinoise en hoe je een lekker sausje maakt door emulgeren. Dan komen de soepen en sauzen aan bod; hoe maak je een mooie heldere bouillon, een gebonden soep en een mooie saus. Hier horen technieken als passeren, clarifiëren, pinceren en deglaceren bij. Vervolgens gaan we in op verschillende bereidingen voor groenten en aardappelgarnituren, zoals blancheren, smoren en gratineren. Vlees en vis kun je marineren en dan braden, stoven of smoren; we laten je kennismaken met deze methoden en wat bij welk stukje vlees of vis het beste past. Na de maaltijd bij ons geen mosterd, maar heerlijke zoetigheden. Hoe maak je een lekkere vruchtencompote, wat is het verschil tussen bavarois en mousse en welke dessertsaus. Ter afsluiting van de kookcursus het moment suprême: een 4 gangen diner door de hele groep gemaakt en genuttigd, met bij elke gang een heerlijk glas bijpassende wijn.

Culinaire kooklessen in de bijzondere ambiance van onze kookstudio in Waalwijk

Kookstudio Ik Kook Jij Ook is gevestigd in een nostalgisch pand aan de Winterdijk 13b in Waalwijk, Noord-Brabant. Vanuit heel Brabant komen mensen naar ons toe om in een gezellige ambiance hun (basis) kookkunsten te leren of te verfijnen. Wij hebben enthousiaste beginners maar ook gevorderde cursisten mogen verwelkomen uit onder andere Drunen, Kaatsheuvel en Sprang-Capelle. Van Waspik tot Vlijmen en van Heusden tot Loon op Zand en Tilburg hebben mensen onze kookstudio weten te vinden. Ben jij op zoek naar een leuke (basis)kookcursus die net dat beetje meer biedt voor een schappelijke prijs? Meld je dan aan of neem contact met ons op voor meer informatie, wij staan graag voor je klaar.

BEZOEK  ONS  GERUST

Adres: Winterdijk 13b, 5141KE, Waalwijk
E-mail: info@kookstudioikkookjijook.nl
Telefoon: (+31) 06 40 00 00 92
Bel: 06 40 00 00 92